De Regenboogdag
This page created with Cool Page.  Click to get your own FREE copy of Cool Page!
De Heihorst


Boerderij D'n Heihorst Boeren in en samen met de natuur

Een plek waar ik bijna mijn hele leven gewoond heb: de boerderij is door mijn opa gebouwd. Later is de boerderij door mijn vader overgenomen. Het was toentertijd, voor zover ik dat nog weet, een gemengd bedrijf met een twaalf tal koeien, en een twintigtal zeugen (de kippen waren toen al weg), een plek waar veel verschillende diersoorten huisden.
De schaal vergroting is steeds doorgegaan: Nadat ik besliste om verder te gaan met boerderij is het aantal koeien van 60 bijna verdubbeld. Op dat moment is Monique erbij gekomen en samen hebben we een dochter Karen gekregen.
De schaalvergroting is doorgegaan tot 2 jaar terug. Dit moment is er gekozen om te gaan boeren zoals nu is: Dat is 70 stuks jongvee opfokken voor derden (andere boeren), met een extensie akkerbouw en voerproduktie.
De grootste verandering vond 8 jaar geleden plaats door een aparte ervaring die me vervolgens een heel rijk leven bood: het bracht me in kontakt met het PMOV en het NEL netwerk en met heel veel gelijkgestemden. Zij vormden een meer completer geheel voor mij. Dit is ook de reden dat ik partner werd in het NVLV  (netwerk vitale landbouw en voeding),en van waar uit ook mede deze dag is opgezet.